Het lectorenplatform is een bron van informatie voor iedereen die te maken heeft met de energietransitie, in het bijzonder met energiebalanceringsvraagstukken. ‘LEVE functioneert hierbij als onafhankelijke kennisinstelling, vertellen zowel Wallinga als Aué. Aué vult daarop aan: ‘We zijn een objectief kennisplatform dat het maatschappelijk belang van alle partijen in dit kader aan elkaar koppelt.’
De informatie die LEVE verstrekt is grotendeels afkomstig van lectoraten van hogescholen. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hanzehogeschool Groningen, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Rotterdam, Avans Hogeschool, Hogeschool Saxion en Hogeschool Zeeland zijn bij het platform betrokken. De onderzoeksgroepen van deze hogescholen bundelen kennis en voeren gezamenlijk onderzoek uit.
Het feit dat hogescholen de kern van het kennisplatform staan heeft een belangrijke meerwaarde, aldus de lectoren. ‘We staan voor een praktijkgerichte benadering van onderzoek naar het energiesysteem, zoeken daardoor veel de samenwerking met bedrijven, maar zijn bovenal in staat studenten, de medewerkers van de toekomst, mee te nemen in de maatschappelijke ontwikkelingen omtrent energie.’ benadrukt Aué in het artikel.
Verder lezen? Download hieronder de bijlage van het Financieele Dagblad, het hele artikel over LEVE staat op pagina 13
PDF-Versie-Analyse-47-Klimaatakkoord-Industrie-Groene-Sector
LEVE presenteerde 6 juni 2019 zijn onderzoekagenda, tijdens een conferentie van de Topsector Energie in Utrecht. De visie van LEVE krijgt vorm in vijf programmalijnen.
Bron: FD-bijlage Klimaatakkoord Industrie & Groene Sector